Få den rigtige belysning til alle rum

Skab en personlig stemning med den rigtige belysning

En god belysning i hvert rum giver en smuk finish i dit hjem. Det skaber en helt unik atmosfære, når du har tilpasset din belysning til det rum, som det skal anvendes i. Det er valget af lamper til rummet, som kan vise, hvilken person du er og, hvilken stil du har. En god og funktionel belysning gør din hverdag lettere. Skal du eksempelvis sidde i din lænestol og læse din bog, duer det ikke at belysningen er dårlig. Det modsatte gælder dog for belysningen i spise området. Her er det vigtigt at have en hyggelig belysning i spise området, der er mere dæmpet end stærkt, hvidt LED lys. Du kan eksempelvis også indbyggede spots på dit badeværelse, der har flere niveauer af lys. På den måde kan du selv vælge, hvor stærkt lyset skal være, når du skal bruge badeværelset tidligt om morgenen.

Effektiv belysning til din hverdag

I din hverdag bruger du indendørsbelysning oftere end du måske selv ligger mærke til. Vi bruger det til at arbejde i, spise i, klæde om i og orientere sig i. For at skabe den rigtige belysning skal belysningen tænkes ind i dine dagligdags rutiner. Uanset om du er typen, som kan lide at læse i sengen om aftenen eller typen, som elsker at tilbringe mange timer ved middagsbordet med familien om aftenen, så kræver det en speciel belysning. Der er mange forskellige typer af belysning til hjemmet. Jeg har eksempelvis valgt en varmere belysning over mit spisebord. På den måde kan jeg give rummet en hyggeligere belysning, som jeg har lyst til at opholde mig i rummet i længere tid. I min stue har jeg også valgt en varmere belysning, som giver et hyggeligt skær. Men disse lamper kan kontrolleres med en lysdæmper, så de også kan give et skarpere lys, hvis man har brug for at kunne orientere sig.

Lysdæmper

Pendal til spisebordet

Få den helt rigtige belysning til spisebordet med en hængende pendal lampe, som ikke er i hovedhøjde. I mi søgen efter den perfekte pendal til mit spisebord, faldt jeg over pendal lamper fra Nordlux. Det kan være svært at finde frem til den helt rigtige, men udvalget er stort. Nogle af disse lamper er udformet som et bur af jern, der giver belysningen et helt specielt skær og spreder strålerne fra lyset på en helt unik måde.

Bordlampe til soveværelset

Hvis du også er en af dem, som kan lide at læse i soveværelset, så kan du gøre som mig og anskaffe dig et sengebord på hver side af sengen, som du kan tilføre en lampe til soveværelset. Du kan på den måde selv bestemme, hvor meget lys du vil have, afhængigt af om du skal læse eller bare have en hyggelig belysning. Det giver soveværelset en hyggelig stemning.

Lampe til soveværelset

Indbygnings spot til badeværelse

Et af de mest undervurderede steder, at have en god belysning er i badeværelset.  Det vigtigste får mig var en hyggelig belysning på badeværelset. Jeg gjorde mig mange overvejelser, men valgte i sidste ende at få indbyggede spots, som en stjernehimmel, hvor jeg fik montere en lysdæmper. På den måde kan jeg have minimalt og dæmpet lys om morgenen, hvor jeg senere i løbet af dagen kan skrue op for det. Det giver en meget hyggelig stemning at have dæmpet lys, når du lige er stået op. På den måde kan du vågne langsomt op imens du tager et bad.

Spotserie til garderobeskabet

Et af de steder jeg aldrig havde forstillet mig at jeg ville mangle lys var i mit klædeskab. Men nu, hvor jeg har fået det kan jeg slet ikke undvære det. Jeg fik installeret en lang række spots til mit garderobeskab med skydelåger. Lyset i skabet bliver aktiveret, hver gang dørene bevæger sig. På den måde kan jeg altid orientere mig, når jeg skal finde noget i skabet. Jeg har altid været irriteret over at man ikke kan se, hvad der hænger inde bagerst i skabet, så derfor er jeg glad for mit nye skab med LED lys i en varm glød.

Belysning til facaden

Få den rigtige belysning til din facade og giv dine gæster en forsmag på din personlige stil. Din facade er det første sted dine gæster ser når de skal besøge dig. Derfor er det også dette sted, som er vigtigt at have en unik belysning på. Du kan udstråle din smag og personlighed igennem din indretning og udsmykning. Det er derfor ikke altid nok bare at anvende almindeligt LED lys. Du kan vælge mange forskellige belysninger, herunder belysning hele vejen langs stien op til dit hus, både som spots i jorden og stander lamper. Jeg kan godt lide at byde mine gæster velkommen og derfor valgte jeg en diskret belysning langs med min grus sti hele vejen op ad min indkørsel, samt på hver side af min hoveddør.

belysning
Del: