Let din hverdag som mor, med en bæresele eller vikle

Som nybagt forældre vil du opleve, at du bærer utrolig meget på dit barn. Både når barnet er nyfødt, men også op igennem de første to år af dit barns liv. Det kan virkelig være hårdt får din ryg, arme, skuldre og hele din kropsholdning. Læs med og bliv klogere på de mange fordele ved en barnesele.

Oplev en nærkontakt med dit barn

Når du bærer dit barn i en barnesele, vil du opleve, at du får nemmere ved at få dit barn til at falde til ro, fordi der er nærkontakt mellem dig og barnet. Du vil også mærke at din krop aflastes, fordi dine arme er frie og din ryg bliver støttet.

For de fleste forældre er det en kæmpe lettelse med en barnesele. Alligevel er der mange modeller at vælge imellem, både når du ser på vikler eller bæreseler. Og hvad der forskellen egentlig? Læs med og bliv klogere på hvad der passer bedst til dig.

Brug en vikle helt fra nyfødt

I viklernes univers findes der strækvikle og en fast vikle. Strækviklen kan bruges som barnesele fra dit barn er nyfødt og kan bære helt op til 10 kilo. En vikle er meget enkel og er egentlig bare et langt stykke jersey-agtigt stof, som du vikler rundt om dig selv og så kan du putte barnet ind i viklen. Du skal ikke stå og kæmpe med at holde baby på plads, mens du vikler – meget smart!

Let en travl hverdag som mor med en vikle

Når babyen er helt nyfødt og de første mange måneder, er det vigtigt at babyen vender ind mod dig, så ryggen vender ud ad og får den naturlige C-form, som er nødvendig for en nyfødt.

Når din baby vejer over 10 kilo, skal du videre til en fastvikle, som er samme ide som en strækvikle, men stoffet er anderledes og mere fast.

Der findes mange måder at vikle baby og det større barn og du kan nemt lade dit barn sidde i barnesele i de første to år med, hvis du lærer at vikle ordentligt, så du ikke belaster din krop unødvendigt.

Bæresele

Når du skal finde den rigtige bæresele, er det vigtigste du skal tænke på din og babys komfort. Til forskel fra strækviklen, er der et par tips at tage med sig, når du vælger din barnesele.

I de første tre måneder at dit barns liv er kroppen stadig meget blød og derfor skal du ikke gå rundt i flere timer, med din baby i en bæresele, fordi den ikke følger babys kropsbygning, på samme måde som en strækvikle. Dermed ikke sagt, at en bæresele ikke fungerer, for det gør de – du skal bare være grundig i dit valg.

Let en travl hverdag som far med en bæresele

Så hvad kan den optimale barnesele?

Hvis du bruger bæresele fra din baby er nyfødt, skal den give optimal støtte til dit barns nakke. Det kan du tjekke ved at se, om bæreselens rygstykke går op til babys hoved, så nakken støttes.

Til de fleste bæreseler, kan du købe en babyindsats, som giver optimal støtte til den lille baby og som kan tage ud, når barnet er større og kroppen stærkere.

En anden vigtig ting, er måden baby sidder på. De første mange måneder, skal babys mave vende ind mod din mave, så baby kan have sin C-formede ryg udad. Hvis du sætter baby med ryggen mod din mave, er det usundt for ryggens udvikling. Du kan først vende baby udad, når de er mere stabile i deres krop.

Når du sætter baby til rette i din bæresele, skal du også huske at benene ikke må dingle. De skal sidde i en frøstilling, så hofterne ikke belastes. Husk på at babyens knogler og muskler slet ikke er udviklede. De fleste bæreseler har støtte til benene og eller kan du altid spørge en ekspedient til råds, hvis du er i tvivl.

Uanset om du vælger en vikle eller bæresele, kan du finde masser af guides på nettet, som kan hjælpe dig på vej i universet af barneseler, så du kan få glæde af tæt kontakt med din baby og fri bevægelse hos dig selv.


Del: