Søvn er vigtigere end du tror

Mange undervurderer, hvor vigtig søvn er for deres velfærd. Søvn er en af de vigtigste faktorer til at kunne fungere optimalt både på hjemmefronten og på arbejdet. Når man har børn, kan det være svært at få sovet ud og vågne veludhvilet. De vågner ofte midt om natten eller skal have mad midt om natten. Der er dog noget du kan gøre for dig selv, så du sover mere optimalt. Køb dig selv en god seng med en madras af skum, som er tryk aflastende.

Skummadrasser giver mere komfort

Jeg købte for nyligt en madras lavet af memory skum. Jeg har aldrig sovet bedre end jeg gør nu. En skummadras er meget alsidig og kan anvendes til mange forskellige typer af senge. Du kan få dem både til dobbeltsenge og enkeltmandsenge. Du kan tilmed også få madrasser af skum til elevationsenge. Det som er specielt ved en skummadras er at madrassen er opbygget i forskellige lag af skum. På den måde er din madras fleksibel og kan give dig en komfort, som ingen anden madras kan gøre det. Der findes mange forskellige former for madrasser lavet af skum, så du kan matche den til præcis dit behov og funktioner som du efterspørger.

Tryk aflastende madrasser

skummadras sejsdyner

Madras med koldskumskerne og trykzoner

Det kan være svært at vide, hvilken type madras du skal anskaffe dig. Mange madrasser vil ligne hinanden og det kan være svært at finde rundt i alle de forskellige funktioner. Det som er vigtigt at sætte sig ind i er hvilken type skummateriale madrassen er bygget op omkring. Her skilnes ofte efter Koldskum, Latex, Memoryskum og Purskum. Sidstnævnte er den billigste version, som du ofte vil finde i basis madrasser. Koldskum er elastisk og vejer mere end purskum. En Latex madras er lavet udfra naturmaterialer og har derfor en høj åndbarhed. Derfor vælger mange, som har det varmt om natten en madras af latex, fordi den har en bedre åndbarhed. Mange veganere er vilde med latex madrasser fordi de er lavet på 100% økologiske materialer. Har du problemer med din ryg eller ondt i din læn når du vågner, så bør du måske anskaffe dig selv en madras af memoryskum. Denne type madras er nemlig trykaflastende og kan forme sig efter din kropsform. Dette gør også madrassen i stand til at kunne give dig støtte på alle de nødvendige trykpunkter.

Beskyt din madras med en topmadras

topmadras fra sejsdyner

En af de måder du kan beskytte din madras på er at vende den ofte. Det er en simpel metode at forlænge levetiden på din madras. Når du vender din madras vil du fordele trykket og kropsvæsker på begge sider. På den måde kan holdbarheden holde længere. En af de andre måder du kan hjælpe din madras på er ved at købe en topmadras.

Jeg fandt nogle af de bedste topmadrasser hos firmaet Sejsdyner.dk. Her kan du finde topmadrasser lavet af forskellige typer kerner. De har topmadrasser lavet på Latex, Polyether, Celcius og mange andre. Latex er allergivenligt, åndbart og elastisk. Celcius skum er den mest trykaflastende type skum, som kan tilpasse sig den position, som du sover i. Der hvor du vejer mest som eksempelvis din hofte og dine skuldre, vil med celsius skum lade dig synke ned. Derimod vil den skubbe i mod ved din lænd og nakke.

Del: