Skab en hyggelig stemning i børneværelset

Børneværelset er et rum, hvor vi som forældre kan skabe en hyggelig ramme og som både afspejler barnets fantasifulde verden, men som også hænger sammen med resten af hjemmets indretning. For mange forældre er det et løbende projekt, fordi børnene hurtigt vokser fra ting og møbler.

Babyværelset og børneværelset er to meget forskellige rum, fordi værelserne bruges forskelligt. Her ligger vi vægt på inspiration til børneværelset til tumlingen og det større barn.

Lad farverne gå igen på vægge og møbler

Børneværelset er både et sted hvor der lege og fantasien slippes løs, men der skal også kunne findes ro om aften ved sovetid. Selvom der gerne må sættes skub i farverne på børneværelset, fx med fine billeder og fantasiinspirerende mønstre, er det stadig en god ide at lave farvesammenhæng.

Jeg har fundet en god oversigt over indendørsmaling, som du kan lade dig inspirere af, for der er en del ting at have med i tankerne, når du skal vælge glans og malingtype.

Tænk på at den farve du vælger, skal gå igen som den røde tråd i værelset. Hav som huskeregel, at du holder dig til fire-fem farver, så det ikke bliver forvirrende.

Tænk i nuancer

Nogen vælger at indrette deres børneværelser alt efter om familiens mindste medlem er en dreng eller pige. Uanset om du har en dreng eller pige, kan du tænke på hvilke farver der sætter forskellige følelser i gang. Fx skaber blå ro og balance og den blå farve findes i mange nuancer, så du kan finde den farve der passer bedst til resten af værelset.

Ro og balance passer godt til et børneværelse, hvor der udover at skulle leges også skal kunne findes ro efter en travl dag, og ikke mindst når det er sengetid.

Husk også på, at børnene vokser hurtigt fra møblerne og det kan være en tung post at investere i nye ting hele tiden. Kig dig om efter fine retrobørnemøbler eller genbrug generelt. Ikke nok med at de ofte ligger på et meget fornuftigt prisleje, kan du med en omgang maling forvandle møblet til uigenkendelighed og holder du dig til de farver, som du i forvejen arbejder med, er det nemt at få det hele til at passe sammen.

Maling til børneværelse

Børneværelset skal kunne tåle lidt af hvert, så hav in mente at malingen du vælger, skal kunne tåle at få en våd klud på sig, enten ved sygdom eller hvis der skulle ske et kunstnerisk uheld med farveblyanter eller andre ting, som børn kan finde på i legens navn.

Tænk også på at malingen ikke må indeholde kemiske og skadelige stoffer. Konferer med din farvehandler, så du er helt sikker, inden du går i gang. Der findes heldigvis mange allergivenlige valgmuligheder og de fleste danske malingproducenter har for øje, at der ikke må være kemiske stoffer i malingen.

Det er vigtigt at den maling du bruger på børneværelset og også i resten af dit hjem ikke har skadelige stoffer i sig. Der er lavet tests, som viser at den forkerte maling kan fremkalder allergiske reaktioner og små børn har ikke forudsætningerne til at stå imod.

Del: