Vacation mode on! For dit barn.. og for dig??

Kalenderen siger sommer, og det samme gør temperaturene vist også, hvad enten du er så heldig allerede at være smuttet på ferie, eller om du tæller ned til den, så er det for de fleste af vores børns lige nu ferietid! 

Selvom misundelse kan være en grim til, kunne man da til tider drømme sig til en sommerferie-længde der ligner et skolebarns, det er bare ikke virkeligheden for de fleste af os, og derfor kan tiden omkring ens egen ferie faktisk ende med at være fyldt af stress og dårlig samvittighed. Nogle gange I en sådan grad at man ikke engang kan slappe af i ferien, fordi der forinden og efter simpelthen er for meget til at hjerne kan nå at lukke ned.

Men det er vigtigt at vi også når at lade op i ferien, derfor vil jeg nu komme med nogle tips til hvordan i kan retænke jeres sommerferie. 

OBS OBS OBS! Dette er tips der har hjulpet mig, men som på ingen måde skal ses som en løftet pegefinger eller ENDNU en ting der skal på mamas-todo-liste! Hvis nogle af de små sure trolde-stemmer begynder at bræge op fra dit indre, så luk siden ned og gå videre, dette skal kun ses som kærlig hjælp til mine fantastiske med-mamas. 

Let’s do it!

Kender du scenariet med 10 timers arbejdsdage de sidste par uger inden ferien, efterfulgt af sene aftener med planlægning, pakkelister og uendelige internet søgninger om alt muligt praktisk (læs: kedeligt) ? 

Måske længes du i virkeligheden efter blot om et par enkelte dage i god instagram-venlig-stil med drinks, lækker mad og masser af bøger. Hvis du kan nikke ja, så skal du læse videre, for det er muligt. 

Ferie på en helt anden måde -anno 2019

Det hjalp mig at se ferien som minutter og ikke nødvendigvis dage, hvilket måske lyder fjollet, men som kan give en ro i sjælen og vigtigst af alt, meget mere tid at nå det hele på.

Et lille eksempel: kender vi ikke alle det, at vi bliver træt af julen allerede inden den er startet, blot ved tanken om alle de ting vi SKAL nå, på forholdsvis få dage? At (shamming-)listen der hedder; bage småkager, pynte op, se jule-film, klippe klistre, lave snemand, til julehygge osv. osv. går fra at være hyggelige traditioner, til en nærmest uendelig todo-liste. 

Hvorfor vi så laver strikse regler om at vanviddet KUN må være fra d. 1-25,  for i det mindste at mindske perioden, hvilket giver god mening, bortset fra at vi også giver os selv endnu færre dage at nå det hele på. I Stedet kunne man faktisk starte i november, og tage en lille ting i ny og næ. -Okay det var måske lidt et sidespor, men pointen er den samme. 

For I stedet for at sige at du har 3 ugers ferie, og at i de tre uger skal der være knald på, for nu har du endelig tid til at give ungerne AL din opmærksomhed, kunne du I stedet se ferien sådan her: 

Ferietid, hyggetid, familietid, børnetid og Mamatid. 

Dine børn skal nå at; slappe af, kede sig, besøge lidt familie, løbe krudt af, opleve noget nyt få kvalitetstid med dig, også skal de lade batterierne op. 

Det behøver ikke betyde mange dage dyre steder, eller flere uger i træk, det samme kan opnås med weekendture i sommerhus, hverdage på sofaen og sammen planlægge udflugter og eventyr til steder i jeres nærområde. 

På den måde giver du dit barn alt hvad de drømmer om, samt en mindre stresset mor, fordi du kan tage dage samt timer hist og pist til at lave det DU vil.  -Og al den tid der normalt ville blive brugt på overarbejde og planlægning kan du lægge bort. 

Nogle ville kalde det en staycation, og gøre det for klimaet,  jeg vil bare sige, gør det for din og din families skyld! Brug pengene på at gå ud og spis lækker mad, eller hent mad, bare fordi i er hjemme holder i stadig ferie og lidt ekstra penge på lækker sushi, stenbiderrogn, rose og hygge vil gå op med flybilletter. Så Forkæl jer og nyd friheden!  

What to do

Så længe vejret temperaturen siger sol, er den største luksus for familien, uden for dit dørtrin, naturen. Det billigste og bedste sted for dig barn, som vi tit ikke når i hverdagen. 

Start med at undersøge hvad der er i dit nærområde, skal i lave en lækker picnic og drage imod skoven for at bygge hule, skal i finde net, røjser og andet fiskeudstyr frem og drage mod havnen, eller skal i tilbringe en dag i engen for at plukke blomster til bedsteforældrene?

Alle gode ideer til aktiviteter der vil glæde og skabe minder for dit barn, og samtidig ikke sprænger banken, planlægning eller tidsskemaet. Det er udflugter der kan tage et par timer, (eller til i har fået nok) også kan i sammen finde en lille beværtning til aften til en bid mad. – Tro mig dit barn vil føle i har været på eventyr!

Næste dag kan så tilbringes hjemme med film hvor du måske også kan nå at lade op med en bog, for husk det dine børn har allermest brug for er en glad mama,  hele året. 

God sommer & kommenter endelig herunder hvad i laver i sommerferien !

<3 

Del: