Who rule the world – Mammas!  For hvem prøver vi at narre? Mammas rule the world! Derfor vil jeg i dag lige dele en reminder med alle jer fantastiske mammas om at huske at stoppe op og klappe jer selv på skulderen. 

Det siges at en mor igennem hele sit liv i gennemsnit arbejder det dobbelte af en mand, og det er vel at mærke uanset om hun er hjemmegående eller arbejder udenfor huset. Fordi regnes husarbejde med i ens arbejdsdag, så har en mamma aldrig fri! – Dette er nok ikke en nyhed for mange af jere skønne mammas, men hvis én var i tvivl, er det vist hermed absolut tydeliggjort 🙂 

Selvfølgelig skal vi huske at nævne alle de fantastiske stjerner af fædre der er i vores børns liv, fordi de er uundværlige, men dermed er det ikke sagt at vi mammas skal sætte vores lys under en skæppe. -Fordi vi er faktisk SÅ awesome. 

En mamma, er indretningsarkitekt, stylist, rengøringskone, sygeplejerske, gør-det.selv-kvinde, vaskekone, kok, psykolog, pædagog, idrætslærer, HR, CEO og meget meget mere. Okay, måske sidder du nu og tænker, “ro på” så voldsomt er det heller ikke, det er det det vil sige at blive voksen, så vil jeg lige minde dig om at man sagtens kan være voksen uden hver dag at skulle tage beslutninger, hensyn og have det fulde ansvar for en andens liv. Hører du til den sidste lidt tøvende mamma, så vil jeg gerne udfordre dig til at notere hver gang du i løbet af en måned kaster dig ud i noget nyt du aldrig har gjort før, samt alt du gør kun for dit barn skyld. Jeg vil tro det ville blive enormt tydeligt hvor meget du egentligt gør, og hvor stor en ros du skal huske at give dig selv. <3 

For det her handler ikke om at vi skal minde hinanden om at det er hårdt at være mor, at vores mænd skal komme med flere blomster og chokolade, eller at vi hellere ville have valgt en tilværelse som Carrie i sex and the city (selvom vi alle tider kommer til at drømme os til en verden langt væk fra genstridige pletter, skole-hjem-samtaler og snotpapir), så handler det her om os selv. 

Man kan nemlig sagtens rose sig selv, og belønne sig selv for noget man godt kan lide at gøre. -Kynikere ville sige at “jobbet belønning nok i sig selv”, men det tror jeg ikke altid er sandt. 

For hvorfor først  belønne når batteriet er brugt op? Der skal langt mere til at få smilet tilbage, hvis man først gør en indsats når depotet er tomt, vi skal huske os selv på at det vi gør hver dag det gør en forskel, og det skal vi gøre hele tiden.  

Det vi gør hver dag er drevet af kærlighed, empati, styrke og disciplin, det er den ultimative uselviske kærlighed der gør at vi i flere år ikke får nok søvn, at vi ikke får de upraktiske sko vi måske drømmer om, eller kan bestige det bjerge og lære at surfe som vi synes alle andre gør. -Vi sætter vores behov sekundært og vi arbejder trætte løst på at nå det hele og vi gør det som en selvfølge, og det er så sejt! 

Det er værd at huske når vi en grå søndag er gledet helt sammen i sofaen i behageligt tøj og beundrer/bander stramme bikinikroppe væk på instagram, eller når vi kører den samme menu til gæsterne og altid er bagud med film og serier -Vi skaber den næste generation!

Vi skal absolut ikke shame den single/børnefri del af befolkningen, for de er også seje, men det ene udelukker ikke det andet. Jeg hører så tit om mammas der ikke husker at være gode ved dem selv, snakke pænt om og til dem selv og det er en skam, derfor synes jeg vi alle trængte til denne reminder. 

Hvis du er frisk på en udfordring, så start den næste uge med at rette dig selv, hver gang den negative, “onde” stemme til dig selv popper frem, så vend den så den siger noget rart, ligesom du gør til ALLE andre mennesker.  Eksempelvis, stemmen: “Årh du kan simpelthen ikke finde på at lave andet mad til din kære familie en spaghetti bolognese? Man kan altså glo i en kogebog, hvorfor har du ingen kreativitet, det handler om din families ve og vel, Du kunne da have gjort det i din frokostpause, dovne mamma”.  SÅ stop op, og ret dig selv inden du når videre, Stemmen: “Årh dejligt du kan overskue at lave spaghetti bolognese til din kære familie, specielt når du er så presset og har lavet, dit & dat de sidste par dage og ikke sovet, de får totalt et hjemmelavet måltid mad de elsker, WIN, jeg er SÅ overskudsagtig og sej! OBS, kan også bruges på alt alt andet, også knækbrød med ost 🙂 

Det jeg håber du tager med herfra min lille blog, er at huske at rose dig selv og snakke pænt til dig selv, for selvom vi altid kan blive bedre, gør vi det stadig SÅ godt!

Jeg fik ideen til at udvikle den måde jeg snakkede til mig selv efter et mega sejt foredrag om det at være forældre af Lars Godbersen (ham med flying superkids) man kan booke ham og andre foredragsholdere her hvis i ønsker det, hvis ikke er fiffet hermed givet videre til jer fantastiske mammas.

 <3

Del: