Kimonoen er et musthave i alle kvinders garderober

En kimono er kendetegnet ved det bløde silkelignende stof, som danner en åben kåbe i T form ofte med bindebånd. Den findes i mange forskellige facetter med både krave, lange ærmer, trekvarte ærmer og korte ærmer. I sine tidligere dage var det i de østlige imperier som Japan og Kina, der anvendte disse dragter. Kimonoen er så flot en beklædning at den derfor er vendt tilbage i modebranchen, som en af de bedst sælgende beklædninger. I Asien var kimonoen et symbol på, hvor man hørte til. Derfor er det også i dag blevet et tegn på, hvilket personlige udtryk, man ønsker at give. Er du eksempelvis en frisk kunstnerisk person med gang i, vil du måske vælge en med mange forskellige mønstre. Derimod vil en person, som kan lide enkle og stilrene designs, have mere tendens til at vælge en ensfarvet kimono.

En kimono til alle årstider

Det er ikke kun fordi tunikaen er flot, at den er eftertragtet. Den er også meget praktisk. Du kan nemlig have den på alle tider på året. Er du f.eks. ude en sommer dag, men mangler noget der er lettere end en jakke uden at varme for meget, så er en tunika ideel! Du kan have den på udover en kjole, top, nederdel eller et par almindelige jeans. Har du eksempelvis en enkel og ensfarvet kjole på, så kan du tilføre noget vildt, når du har en spraglet kimono på i striber, blomster eller med dyreprint. Du kan også have en kimono på i et ensfarvet og lækkert design til et par simple sorte jeans og en sort T-shirt. Det er kun fantasien, som sætter grænser.

Det er den perfekte påklædning, til de lune sommer nætter eller som jakke til brug indenfor i de kolde vinter måneder. Den har en meget alsidig funktion, da du kan have den på i byen med et par stiletter og en flot kjole, eller på arbejdet til et par jeans, ankelstøvler og en flot top.

Jeg fandt de flotteste kimonoer hos Byasbaek.dk, der har nogle gode anerkendte mærker og tilmed til overkommelige priser. De har mange forskellige typer og størrelser. Jeg fandt blandt andet en stribet kimono, som jeg bare måtte eje. Den havde de flotteste bolsjestribede aftegn og var lavet i nogle stærke farver, som man vil ligge mærke til, hvis man skulle skille sig ud fra mængden i byen eller på kontoret.

Stribede kimoner er flotte til dig, som gerne vil se højere og slankere ud. Er du ikke så høj, kan du påføre din beundre et synsbedrag ved at iføre dig en stribet kimono. De lodrette striber vil automatisk forlænge din figur og dermed også dine ben, så du ser længere ud. Derimod kan du skabe fokus på dit brystparti med en kimono i blomstret eller i leopard mønstret.

Del: