Find tøjet til en aktiv ferie

Skal du på en aktiv ferie med din familie, er det vigtigt at du er ordentligt klædt på til dine omgivelser. Der er stor forskel på om du skal på en campingferie, en hiking ferie eller en telttur med fiskestængerne. Alle typer af ture kræver udstyr og den rigtig beklædning. Skal du på hiking tur i Europa skal du huske en god vadejakke og en fleecetrøje, da der kan blive koldt når solen går ned eller ud befinder dig i skyggen. En aktiv ferie er ikke altid garanteret sol. Derfor skal dit tøj være både vindtæt og vandtæt, men også åndbart.  

Vær klædt rigtigt på til vejret

Det er ikke kun din jakke, som skal være vindtæt, vandtæt og åndbar, det er også dine bukser. Dit valg af bukser, skal være praktiske og kunne opbevare mange praktiske genstande, hvad enten du skal på hikingtur, telt tur eller fisketur. Der findes mange bukser specielt egnet til friliftsliv. Disse vil typisk være lavet i et slidstærkt materiale af tætvævede tekstiler som eksempelvis teflon, der er vand- og vind afvisende. Det kan være en god ide at anskaffe nogle bukser, med høje lommer, så der ikke er noget, som kan falde ud.

Outdoor bukser designet til formålet

Outdoor bukser skal helst være lavet i et strækbart materiale, der er med til at give komfort, når du skal bevæge dig. Det vil ofte være stræk i både knæ og bagenden, hvor du ofte bukker det. Mange outdoorbukser er udstyret med et dobbeltlag stof, så de bliver stærkere. Ofte vil knæene i friluftsbukser være delvist figursyet, så stoffet ikke strammer, selv når du ikke bøjer benet.

Har du de rigtige vandrestøvler?

Når du skal på en aktiv ferie, er det vigtigt at du har det rigtige fodtøj på. Terrænet kan være ujævnt og med forskellige typer af underlag. På en vandretur kan du både få brug for sko, der kan gå på klipper, græs, sten og nogle som kan tåle vand. Derfor skal du finde nogle, som kan klare lidt af det hele uden at gå på kompromis med kvalitet. De skal kunne sidde godt på dine fødder uden at du får ondt i fødderne og store vabler. Mange vælger Vandrestøvler, Trekkingstøvler eller jagtstøvler, som er lavet specielt til det formål.

Vandrestøvler dækker de fleste egenskaber og er derfor en bestseller til outdooraktiviteter. Det er vigtigt at dine tæer kan bevæge sig, så du kan holde balancen og varmen. Ofte hænger prisen sammen med kvaliteten, så det kan ikke altid betale sig at købe det billigste udstyr, hvis du vil undgå skader.

Del: